My letter from the Greens


Well, I got a response from the Green party yesterday. And here it is.

Hej, och tack för ditt mejl.

Miljöpartiet kommer inte bli något stödparti åt Alliansen, Miljöpartiet kan inte heller ingå i en regering som bedriver en politik där de mest utsatta i samhället, kommande generationer och människor på andra sidan jorden får betala för vårt samhälles kortsiktiga tänkande. Vi gör bedömningen att vi inte fått mandat från våra väljare att inleda några förhandlingar med Alliansen vare sig om att bilda regering eller att inå i något närmare samarbete.

Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen och fått en relativt stark ställning. Sverige har inte blivit främlingsfientligt, men vi har fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen och det är djupt beklagligt.

Om det oklara parlamentariska läget kvarstår efter sluträkningen på onsdag så anser vi att det naturliga vore att Fredrik Reinfeldt tar kontakt med de rödgröna partierna för att diskutera situationen.
Ansvaret för att hantera läget gäller för sju partier, inte bara för ett. Det vore konstigt om inte Socialdemokraterna, som riksdagens största parti fanns med i en sådan diskussion.

Vänligen, Gabrielle
Miljöpartiet de gröna

As a brief translation for you non Swedish speaking people, the answer was no. The Green party will never cooperate with the minority centre-right government to keep out the racists. That’s me told.

Watch this space.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s